Orgelfestival igjen

Denne uken er det full fart på mange av de flotte orglene i Stavanger og Sandnes. Lørdag kveld blir det et nytt kapittel i Bach-serien.  Velkommen på festival!

Årets festival tilbyr en stor og spennende bredde. Den svenske virtuosen Hans-Ola Ericsson byr på egne verk i Stavanger konserthus. Danseren Dagny Gimse vil tolke Ghislain Gourvennecs franske orgelprogram i Sandnes kirke. To «crossoverprosjekter» kan oppleves med trioene Torstrup/Högberg/Inderberg i St. Petri kirke og Nelson/Simonson/Jormin i Lura kirke.Årets festival utvider sjangerbegrepene, men har fremdeles solid fokus på ORGELET.

Klokkespillet i Domkirken vil klinge ved 5 ulike konserter under festivalen. Vi har også konserter der våre yngste talenter får spille. Nesten 30 ungdommer fra hele landet er samlet til «Pilgrim i orgelsko», et rekrutteringsprosjekt til organistyrket som er organisert av Den norske kirke sentralt.

Både Grødem kirke, St. Johannes kirke og Stokka kirke vil være vertskap for disse under "De unges konsert" 15. september og under festivalhøymessene 16. september.

Stavangers status som orgelby er unik, og investeringene som har blitt gjort over de siste 10 - 15 årene har ført til at regionen vår hvert år er gjenstand for både internasjonal og nasjonal orgelinteresse.

Vi gleder oss til å ønske publikum vel møtt til en festival fokusert på instrumentenes dronning!

Klikk her og les festivalprogrammet!