Vivaldis Gloria

12.06. kl 19.00 i St. Petri kirke

Velkommen til storstlått sesongavslutning for Stavanger domkirkes pikekor og guttekor. På programmet er Vivaldis fantastiske Gloria.

Antonio Lucio Vivaldi komponerte Gloria i Venezia, sannsynligvis i 1715, for koret
til Ospedale della Pietà, et barnehjem for jenter. Ospedale var stolt av kvaliteten
på sin musikalske utdanning og kvaliteten til koret og orkesteret.

Vivaldi, en prest, musikklærer og virtuos fiolinist, komponerte mange korverk for Ospedale hvor han tilbrakte mesteparten av sin karriere, samt hundrevis av instrumentalverk som ble spilt av jenteorkesteret.

Gloria, med sine særegne melodier og rytmer, er karakteristisk for all Vivaldis musikk, og gir den en umiddelbar og universell appell.

Videre vil korene fremføre variert korlyrikk.

Medvirkende: Stavanger domkirkes pikekor, Stavanger domkirkes guttekor, Stavanger katedralensemble, Oddgeir Kjetilstad - dirigent

Billetter kr 200 / 150 for A-fordel / 80 for barn (i døren eller ticketmaster.no).

Billettlenke: https://www.ticketmaster.no/event/686895