Silent Night - Klassisk jul

St. Petri kirke 26. november kl 20.00

Silent Night -Klassisk Jul

Sangen som verden omfavnet

Stemningsfull klassisk julekonsert der sopran Marit Kristine Risnes, cellist Ilmari Hopkins og Goedele Taveirne ved flygelet presenterer de tradisjonelle og kjente julesangene i et akustisk format.

«Stille Nacht, Heilige Nacht» av Franz Gruber, sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden oppstod julaften i en landsby i Østerrike julaften 1818 for over 200 år siden. Orgelet i St.Nicolaus var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist Gruber en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang Stille Natt sted, julekvelden i Oberndorf.

Med Stille Natt, Hellige Natt og dens opprinnelse som ramme presenterer de profesjonelle utøverne et stemningsfullt program fram mot jul.

Marit Kristine Risnes, sopran

Ilmari Hopkins, cello