Händels Messias


11. og 12. desember i St. Petri kirke. I år kan du og være med på Sing Along Messias, mer informasjon om det finner du her.

SING ALONG MESSIAS:
I år har du en unik mulighet til å bli med og synge deler av Messias. Vi inviterer publikum til å synge med på fire av satsene, deriblant Hallelujakoret! Etter kjøp av billett sender man en e-post til: domkantor@stavangerdomkirke.no og melder sin interesse for å bli med og synge. Informer om stemmefag. Noter blir deretter tilsendt.
Det blir øving i forkant av konsertene, kl 16.00-17.00 sammen med alle korene og orkesteret.

 

Den tradisjonsrike julekonserten med alle domkirkens kor, storslåtte solister og orkester finner sted 11. og 12. desember, kl. 18.00 i St. Petri kirke.

Helt siden urfremføringen i Dublin i 1742 har Georg Friedrich Händels oratorium Messias vært enormt populært. Denne gangen inviterer vi publikum til å synge med på fire av satsene!

Händels Messias ble først fremført i Dublin våren 1742. For resten av komponistens liv triumferte Messias som Händels epokegjørende mesterverk - det utviklet seg fra å være et oratorium for londonscenene til dagens høyt verdsatte korverk.

Teksten har, ulikt de fleste oratorier, ingen konkret handling, men består av utdrag fra Kong Jakobs bibel om Jesu komme. Oratoriet ble først fremført i påsken, men etter Händels død ble det vanlig å fremføre det i adventstiden.

Sommeren 1741 var Händel på høyden av sin karrière, men gjeldstynget og med et plaget sinn. Han begynte å skrive musikk til Charles Jennens libretto i karakteristisk rekordfart, og gjorde Messias ferdig på 24 dager - fra 22. august til 14. september 1741. Det ble imidlertid ikke fremført før 13. april 1742 i Dublin. I likhet med mange andre av Händels verker brukte komponisten deler av egne og andres arbeider i oratoriet. Selv dirigerte Händel Messias flere ganger, og tilpasset det gjerne anledningen.

 

MEDVIRKENDE:
Renate Ekerhovd, sopran
Melis Jaatinen, mezzo
Eirik Grøtvedt, tenor
Håvard Stensvold, baryton

Stavanger domkirkes guttekor
Stavanger domkirkes pikekor
Stavanger domkor
Stavanger katedralensemble

Billetter til søndag 11.12:
Ordinær: 385,-
Barn: 180,-
(alle avgifter inkludert)
https://www.linticket.no/page/no/20/941/7599
 

Billetter til mandag 12.12:
Ordinær: 385,-
A-fordel: 315,-
Barn: 180,-
(alle avgifter inkludert)
https://www.linticket.no/page/no/20/941/7600

Tilbake

Del