Ny domkantor i menigheten


Arnfinn Tobiassen overtar stillingen etter Vidar Vikøren.

Arnfinn Tobiassen (f. 1981) har vært kantor i Avaldsnes menighet siden 2010, der han i tillegg til å spille gudstjenester og kirkelige handlinger, leder festivalen Olavsdagene på Avaldsnes. Han studerte ved Royal Academy of Music i London i perioden 2001-2008, og kombinerte dette med organist-stillinger i St. Michael’s and All Angels i Croydon, St. Paul’s Knightsbridge og den Nederlandske kirken i London. Han var kunstnerisk leder for Norsk orgelfestival i perioden 2015 til 2019, og har vunnet flere internasjonale orgelkonkurranser (Opava-konkurransen i 2006 og Kansas-konkurransen i 2010).

Tobiassen har gitt ut to plater på plateselskapet LAWO Classics; i 2015 medvirket han på Credo - et komponistportrett av Trond H.F. Kverno sammen med Bergen domkor og dirigent Kjetil Almenning. I 2020 kom A Quiet Beauty— Music by Johan Kvandal sammen med sopranen Lina Johnson. Han er opptatt av å ta vare på folkemusikktradisjonen, og finner inspirasjon fra dette feltet både i repertoarvalg og i sine improvisasjoner.

Han overtar etter Vidar Vikøren, som har vært kantor i St. Petri og domkirken menighet siden 1985 og nå er blitt pensjonist.

Det var 12 søkere til stillingen og det har vært intervjurunder med innlagt prøvespill og direksjon.

Tobiassen starter i stillingen i løpet av våren.

Tilbake