Mitt Narnia

Lørdag 28. januar kl 15.00 i St. Petri kirke

«Mitt Narnia»– en unik forestilling om en blind og en nesten blind barndom, og en alternativ verden
«Kan en fortelling forandre et liv? Kan en stemme bære et barn?»

Disse spørsmålene stiller Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland når de framfører sin forestilling «Mitt Narnia». Forestillingen er en del av KABB kortreist som innebærer at KABB reiser til ulike byer og tettsteder og møter folk som bruker KABB sine tjenester eller har lyst til å bli bedre kjent med oss. "Kortreist" er sponset av Stiftelsen Dam.

Forestillingen er gratis - alle som ønske er hjertelig velkommen i St.Petri kirken kl 15.00, 28. januar.

Legenden om Narnia er en serie på syv barnebøker av den britiske forfatteren C.S. Lewis, først utgitt i 1950–1956. De handler om hendelser i det fiktive landet Narnia, sett med øynene til engelske barn som fraktes dit gjennom magiske portaler. Det underliggende temaet i bøkene er den kristne tro; kampen mellom det gode og det vonde, og offeret som må gis for å redde verden.

Serien regnes som en klassiker i europeisk barnelitteratur, og ble innlest på lydkassetter for blinde og svaksynte av KABB, etter hvert som de ble oversatt til norsk på 1980-tallet.

To av barna som lyttet til disse bøkene var Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland. Begge var født blinde, og levde under svært ulike forhold. Men i Narnia fant de begge et tilfluktssted, et sted der barn kunne bli konger og dronninger og der løven Aslan til sist kunne blåse vinteren vekk og lokke fram en bedre vår.

Nå er Hege forteller for barn på Deichman i Oslo, Kurt Ove er musiker og journalist.

Forestillingen er utarbeidet av Eidseter og Mæland selv i samarbeid med fortelleren Helga Samset og Frank Tangen. Kurt Ove Mæland har komponert musikk og sangtekster til forestillingen.

Forestillingen egner seg for voksne og ungdom.