Spedalskhet, trolldom og kristen barmhjertighet

Tirsdag 7. februar kl 19.00 i St. Petri kirke

Spedalskhet, trolldom og kristen barmhjertighet - om samspillet mellom kirken i Stavanger og den gryende legevitenskapen, på godt og vondt

Det hele begynte som et enkelt hospital for spedalske og hjelpeløse. Takket være kong Magnus Lagabøte og biskop Thorgils fikk Stavanger et av landets første sykehus. I over 600 år lå institusjonen vegg i vegg med kirken på Pedersgjerde, den siste tiden som en nasjonal skam. Sven Egil Omdal har skrevet den lokale sykehushistorien fra middelalderen og fram til vår tid. Han forteller om samspillet mellom kirken i Stavanger og den gryende legevitenskapen, på godt og vondt: Fra omsorg for de svakeste, via besvergelser og heksebrenning fram til moderne sykepleie.

Foredrag ved Sven Egil Omdal

Billetter: 100,-/50,-(med A-kort)