Hvorfor har vi ikke fått invitasjon fra kirka?


Kanskje har du nettopp fått barn, eller kanskje du kjenner noen som nettopp har fått barn og som lurer på hvorfor det ikke er kommet invitasjon til dåp? Eller kanskje dere har pleid å få invitasjoner til 4-årsbok og LysVåken før, men ikke denne gangen?

I mange år har kirken fått fødselsmeldinger fra Folkeregisteret når medlemmer i Den norske kirke har fått barn. På den måten har det vært lett for menigheten å kontakte de nybakte foreldrene og invitere til dåp, og samtidig informere om kirkens tilbud til baby og småbarnsforeldre. Men det er det slutt på fra 1. oktober 2018. En endring i Folkeregisterloven gjør at ingen trossamfunn nå blir underrettet når medlemmer får barn. Barn som har foreldre der en eller begge er medlemmer i Den norske kirke har til nå vært regnet som «tilhørige». Foreldrene kan ennå registrere barna sine som tilhørige hvis de ikke ønsker å døpe, men registreringen skjer ikke automatisk.

Dette betyr at vi ikke lenger har tilgang til opplysningene slik at vi kan sende invitasjon til dåp til våre medlemmer som er blitt foreldre. Endringen i folkeregisterloven gjør også at vi ikke har mulighet til å sende invitasjon i posten til barn som ikke er døpt, med mindre det er et uttalt ønske fra foresatte. Gi oss gjerne beskjed dersom dere ønsker invitasjon til trosopplæringsarrangementene våre til barnet deres. Send oss gjerne en epost . 
Barn som er døpt blir medlemmer i Den Norske kirke og vil få invitasjoner til trosopplæringsarrangementene våre i posten som før.

Vi ønsker fremdeles alle barn velkommen til arrangementene våre, enten de er medlemmer i kirka eller ikke! Vi inviterer også til dåp – men invitasjonen lander dessverre ikke i postkassen. Der finnes mye informasjon om dåp og trosopplæring her på nettsiden vår, og i tillegg kan dere gjerne ta kontakt med oss.

Kontakt:

Menighetskontoret
51 84 08 80
Send e-post

Tilbake