Dåpskjole til utlån


Vår heldige menighet har fått egen dåpskjole til utlån.

Det er ikke alle som har en dåpskjole liggende. Noen dåpskjoler har blitt for små for dåpsbarnet. Det er derfor veldig fint at menigheten nå har fått en egen utlånskjole som også er ganske romslig. Det er selvsagt ikke noe krav om kjole ved dåp, men dåpskjolen har så fin symbolikk. Den er jo altfor lang og minner oss om at i dåpen får vi del i noe vi skal vokse inn i.

Før pandemien i 2020 begynte Ellinor Bryne arbeidet med å lage en dåpskjole. Hun fant da verken stoff eller mønster som passet og kreativiteten forsvant. Etter en tid kom ideen opp igjen og Ellinor tok kontakt med Berit Strandli som hun visste hadde sydd en del barneklær.

Ellinor fant det gamle mønsteret som hun hadde sydd en dåpskjole etter i 1971.
Ellinor fant det gamle mønsteret som hun hadde sydd en dåpskjole etter i 1971.

Ellinor fant frem det gamle mønsteret og blonder hun hadde samlet på og dro på første planleggingsmøte hjemme hos Berit. Der ble hun møtt med fem stabler med flotte fine stoffer som Berit hadde samlet gjennom flere år. Kjolen ble planlagt og Berit sydde ferdig dåpskjolen.

Det er bare silkebåndet og sølvbåndet på korsene som ble kjøpt nytt til kjolen, ellers er den satt sammen av fine stoffer som damene har samlet gjennom årenes løp.

Selve skjørtet er sydd av engelsk blonde broderi som Berit kjøpte for 30 år siden og var tiltenkt en sommerbukse som det aldri ble noe av. Kjolens overdel og lue er sydd av en topp som en 17 åring ikke ville bruke og blondene på luen hadde Ellinor liggende på materiallageret sitt.


Broderiene på dåpskjolen.

 


Fra venstre: Berit og Ellinor presenterer dåpskjolen.

Kjolen er tenkt lånt ut til de i Domkirken og St. Petri menighet som vil eller trenger en dåpskjole å døpe barnet sitt i.
Ønsker du å låne dåpskjolen?
 

Kontakt:

Daglig leder
Kamilla Eikeland Bergstrøm
51 84 04 00
415 51 276
Send e-post

 

Tilbake