Ny domkantor i 50%


Ingrid Berg Tobiassen overtar etter Ivan Sarajishvili.

Ingrid Berg Tobiassen (f. 1983) er født i Sverige, men oppvokst på Tonstad i Sirdal. Hun er utdannet klaverpedagog og kantor fra Griegakademiet i Bergen, med henholdsvis Audun Kayser og Karstein Askeland som sine lærere. Våren 2011 fullførte hun sin mastergrad i utøvende orgel ved Musikhögskolan i Piteå, Sverige, hvor professor Hans-Ola Ericsson var hennes lærer. Hennes masterprosjekt var et studium av den svenske komponisten Torsten Nilssons verk «Crucifigatur» (1968) fra et utøverperspektiv.

Ingrid har jobbet som kantor i Vardeneset menighet, Torvastad menighet og den siste tiden som vikarierende kantor i Hinna menighet. Hun har en bred frilanskarriere både som pianist og organist og er aktiv som korsanger/sanger, dirigent og pedagog, blant annet urframførte hun i Oslo domkirke i 2016 et verk for «syngende kvinnelig organist» av Henrik Ødegaard og hun har holdt flere konserter som pianist i en tangokvartett. For tiden dirigerer hun Regionalt Ungdomskor Vest (Ung Kirkesang), Knøttekoret i Domkirken og St. Petri og er ansatt som orgellærer ved Stavanger kulturskole.

Hun overtar etter Ivan Sarajishvili, som har vært domkantor i Stavanger domkirke siden 2007 og nå har gått over i en annen stilling.

Ingrid starter i stillingen fra 1. august.

Tilbake